NVIDIA SHIELD game console

Hoe ziet de Nvidia Shield game console eruit?
nvida game consolDe Nvidia Shield Game Console is een draagbare spelcomputer met een 5-inch touchscreen, 2 analoge joysticks en A, B, X en Y knoppen. Verder zitten er knoppen op het apparaat voor het volume, de terug-knop, de home-knop en een Nvidia logo dat oplicht. Wanneer deze wordt ingedrukt komt de gebruiker in de spellenafdeling. Het nieuwste aan dit apparaat is dat, alhoewel er 2 analoge joysticks op zitten, de gebruiker toch in staat is om het scherm dicht te klappen. Men moet de duimen wel verder uitstrekken om goede controle te hebben over de joysticks.

Het horizontale scherm zorgt ervoor dat apps volledig tot hun recht komen. De schermresolutie is 1,280 x 720 pixels.

Hoe werkt het?
Naast het draagbare karakter dat de Nvidia Shield game console met zich meebrengt, kunnen er ook hoge kwaliteit spellen vanaf een computer worden gestreamd naar het apparaat. Vanuit daar kunnen spellen als Dead Trigger, Grand Theft Auto: Vice City en Asphalt 8 worden gespeeld. Veel van deze spellen zijn speciaal gemaakt voor de Nvidia Shield en maken dan ook goed gebruik van de supersnelle processor. Ook kan met de Nvidia Shield verbinding worden gemaakt met je televisie, waardoor het mogelijk wordt om bijvoorbeeld Netflix te kijken op het apparaat.

Ervaringen

Er zijn er veel verschillende meningen over de Nvidia Shield game console. Over het algemeen wordt de prestatie van het apparaat geprezen, maar de kosten van de aanschaf en het gemis van echt goede spellen kan daar helaas niet tegenop. In vergelijking met andere game consoles ligt de prijs enorm hoog, aldus meerdere technologiebedrijven. Wat als erg fijn wordt ervaren, is dat het scherm kan worden ingeklapt. Op deze manier in het apparaat handig mee te nemen in een kleine tas.

Over het algemeen wordt het streamen van spellen vanaf de computer als een geweldige functie gezien waar veel gebruik van wordt gemaakt. De prijs van $299 maakt dat het nooit een impulsaankoop zal zijn en zal dan ook alleen voor de echte game fans aantrekkelijk zijn. Daarnaast moet er nog eens een router van $100 worden gekocht om van alle mogelijkheden van het apparaat gebruik te kunnen maken.

De voornaamste reden om een Nvidia Shield te kopen is dus het streamen van spellen vanaf de computer naar de Nvidia Shield. Verder heeft Android genoeg andere apparaten waar praktisch hetzelfde mee gedaan kan worden. Dat maakt de Nvidia Shield alleen geschikt voor echte diehard gamers.